De AEX kende - met uitzondering van dinsdag - een dalend verloop en sloot 0,4% lager op 325,12.

Niettemin moet na de recente stijgingen rekening worden gehouden met een correctie, maar zolang die boven de 305,55 blijft is het positieve beeld intact.

Binnen de index werd uitgekeken naar de resultaten over het vierde kwartaal van ING en die stelden danig teleur. Ook Deutsche Bank en UBS lieten teleurstellende resultaten zien.

De positieve koersontwikkeling van financiële waarden op de beurs wordt dus nog niet gesteund door een vergelijkbare ontwikkeling van de resultaten.

Voor de komende week gaat daarom de aandacht uit naar BNP Paribas, dat de resultaten over 2011 zal publiceren. Belangrijke Nederlandse bedrijven die hun resultaten het licht zullen laten zien, zijn: Akzo Nobel, Heineken, Randstad en Aegon.

Op het macro-economische vlak kijken we met belangstelling uit naar de detailhandelsverkopen en inflatiecijfers in de Verenigde Staten en de eerste gegevens over het Bruto Binnenlands Product in de Europese landen in het vierde kwartaal, die ongetwijfeld krimp zullen tonen.

De AEX kende - met uitzondering van dinsdag - een dalend verloop en sloot 0,4% lager op 325,12. Niettemin moet na de recente stijgingen rekening worden gehouden met een correctie, maar zolang die boven de 305,55 blijft is het positieve beeld intact. Binnen de index werd uitgekeken naar de resultaten over het vierde kwartaal van ING en die stelden danig teleur. Ook Deutsche Bank en UBS lieten teleurstellende resultaten zien. De positieve koersontwikkeling van financiële waarden op de beurs wordt dus nog niet gesteund door een vergelijkbare ontwikkeling van de resultaten. Voor de komende week gaat daarom de aandacht uit naar BNP Paribas, dat de resultaten over 2011 zal publiceren. Belangrijke Nederlandse bedrijven die hun resultaten het licht zullen laten zien, zijn: Akzo Nobel, Heineken, Randstad en Aegon. Op het macro-economische vlak kijken we met belangstelling uit naar de detailhandelsverkopen en inflatiecijfers in de Verenigde Staten en de eerste gegevens over het Bruto Binnenlands Product in de Europese landen in het vierde kwartaal, die ongetwijfeld krimp zullen tonen.