In Europa ligt de verhouding tussen uitgekeerd dividend en de winst per aandeel momenteel rond de 55%, wat historisch gezien vrij gemiddeld is.

Volgens AllianzGI expert Dennis Nacken is dat een teken dat "er ruimte is voor een stijging van de dividenden".

Toch is het niet raadzaam om uitsluitend te kijken naar de hoogte van het dividend, waarschuwt de schrijver van het dividendrapport

Nacken: "Factoren als marktaandeel, toelatingseisen en de prijsbepalende positie, spelen ook een rol. Als het businessmodel deugt, kan een bedrijf de effecten van inflatie bestrijden door zijn prijzen te verhogen. Daardoor groeit de winst en uiteindelijk het dividend."

The Allianz European Equity Dividend Fund, dat beheerd wordt door Jörg de Vries-Hippen en Neil Dwane, heeft op dit moment een gemiddeld dividenduitkering van 5%.

In Europa ligt de verhouding tussen uitgekeerd dividend en de winst per aandeel momenteel rond de 55%, wat historisch gezien vrij gemiddeld is. Volgens AllianzGI expert Dennis Nacken is dat een teken dat "er ruimte is voor een stijging van de dividenden". Toch is het niet raadzaam om uitsluitend te kijken naar de hoogte van het dividend, waarschuwt de schrijver van het dividendrapport Nacken: "Factoren als marktaandeel, toelatingseisen en de prijsbepalende positie, spelen ook een rol. Als het businessmodel deugt, kan een bedrijf de effecten van inflatie bestrijden door zijn prijzen te verhogen. Daardoor groeit de winst en uiteindelijk het dividend." The Allianz European Equity Dividend Fund, dat beheerd wordt door Jörg de Vries-Hippen en Neil Dwane, heeft op dit moment een gemiddeld dividenduitkering van 5%.