Er waren de afgelopen week nogal wat Nederlandse bedrijven die in de staart van het resultatenseizoen hun winst- en omzetcijfers publiceerden. Die waren niet eenduidig positief.

Ahold meldde dat winst en omzet achter waren gebleven bij de verwachtingen en dat het bedrijf kennelijk niet heeft kunnen profiteren van de acties rondom het wereldkampioenschap voetbal.

Overigens stelden de Tsjechische activiteiten nog het meest teleur.

De bouwers Heijmans en vooral BAM hebben het in het zwakke Europese economische klimaat nog steeds erg moeilijk, hoewel BAM ook nog problemen heeft bij een paar projecten, waaronder het nieuwe NAVO-hoofdkantoor in Brussel. Een zeer negatief rapport van Kempen zette de koers fors onder druk.

Er waren de afgelopen week nogal wat Nederlandse bedrijven die in de staart van het resultatenseizoen hun winst- en omzetcijfers publiceerden. Die waren niet eenduidig positief. Ahold meldde dat winst en omzet achter waren gebleven bij de verwachtingen en dat het bedrijf kennelijk niet heeft kunnen profiteren van de acties rondom het wereldkampioenschap voetbal. Overigens stelden de Tsjechische activiteiten nog het meest teleur. De bouwers Heijmans en vooral BAM hebben het in het zwakke Europese economische klimaat nog steeds erg moeilijk, hoewel BAM ook nog problemen heeft bij een paar projecten, waaronder het nieuwe NAVO-hoofdkantoor in Brussel. Een zeer negatief rapport van Kempen zette de koers fors onder druk.