De meeste toonaangevende aandelenindices zijn tot donderdag met 2,5% à 3% gestegen ten opzichte van vrijdag 5 april. Slecht nieuws lijkt de markten op dit moment minder te deren dan kort geleden nog het geval was.

Een voorbeeld van dat laatste is de onrust rondom de reddingsactie voor Cyprus, die deze week een vervolg kreeg met een vergroting van het totale pakket van EUR 17 miljard tot EUR 23 miljard.

Dat is inclusief de eigen Cypriotische bijdrage, de toename alleen al staat gelijk met ongeveer een derde van de economie.

De kapitaalmarktrente in de kernlanden van Europa en in de Verenigde Staten is de afgelopen weken dan ook opnieuw gedaald, als weerspiegeling van het nog aanwezige politieke risico (ten aanzien van de Europese schuldencrisis).

De afgelopen week leidde het nieuws van de toename van het pakket niet meer tot een verdergaande rentedaling en liep de rente zelfs weer wat op.

De meeste toonaangevende aandelenindices zijn tot donderdag met 2,5% à 3% gestegen ten opzichte van vrijdag 5 april. Slecht nieuws lijkt de markten op dit moment minder te deren dan kort geleden nog het geval was. Een voorbeeld van dat laatste is de onrust rondom de reddingsactie voor Cyprus, die deze week een vervolg kreeg met een vergroting van het totale pakket van EUR 17 miljard tot EUR 23 miljard. Dat is inclusief de eigen Cypriotische bijdrage, de toename alleen al staat gelijk met ongeveer een derde van de economie. De kapitaalmarktrente in de kernlanden van Europa en in de Verenigde Staten is de afgelopen weken dan ook opnieuw gedaald, als weerspiegeling van het nog aanwezige politieke risico (ten aanzien van de Europese schuldencrisis). De afgelopen week leidde het nieuws van de toename van het pakket niet meer tot een verdergaande rentedaling en liep de rente zelfs weer wat op.