Daarnaast neemt ook het vertrouwen in de bedrijfswereld opnieuw toe.

In de verwerkende industrie, die naar belangrijkheid nog steeds het grootst is, werd een stijging van het vertrouwen met 2,80 punten opgetekend, tegenover een gelijkaardige daling de maand voordien.

Een beter voorraadbeheer en meer vertrouwen in de toekomstige vraag zijn de ondersteunende factoren.

Ook in de dienstensector liet een verbetering optekenen, dit zelfs voor de tweede maand op rijn. Anderzijds daalde het vertrouwen lichtjes in de handel en in de bouwsector.

In alle sectoren behalve in de bouw lijkt de bereidheid om aan te werven opnieuw toe te nemen.

Het huidig niveau van de vertrouwensindex is nog steeds onder het langetermijngemiddelde, overeenstemmend met een contractie van het BBP in het eerste kwartaal. Volgens ING bestaat de kans dat de Belgische economie een bocht aan het maken is.

Daarnaast neemt ook het vertrouwen in de bedrijfswereld opnieuw toe. In de verwerkende industrie, die naar belangrijkheid nog steeds het grootst is, werd een stijging van het vertrouwen met 2,80 punten opgetekend, tegenover een gelijkaardige daling de maand voordien. Een beter voorraadbeheer en meer vertrouwen in de toekomstige vraag zijn de ondersteunende factoren. Ook in de dienstensector liet een verbetering optekenen, dit zelfs voor de tweede maand op rijn. Anderzijds daalde het vertrouwen lichtjes in de handel en in de bouwsector. In alle sectoren behalve in de bouw lijkt de bereidheid om aan te werven opnieuw toe te nemen. Het huidig niveau van de vertrouwensindex is nog steeds onder het langetermijngemiddelde, overeenstemmend met een contractie van het BBP in het eerste kwartaal. Volgens ING bestaat de kans dat de Belgische economie een bocht aan het maken is.