Maar de uitlatingen van de Europese Centrale Bank president Draghi over het nemen van onconventionele maatregelen als de inflatie in de eurozone nog lang laag blijft, het beperkte aanbod van nieuwe obligatie uitgiftes en de steeds weer oplaaiende onrust in de Oekraïne, zorgen ervoor dat de rentes deze week per saldo verder daalden.

Grote marktpartijen houden hun obligaties langer aan en schuiven hun beleggingen verder naar het einde van de rentecurve. Vooral obligaties met looptijden tussen de 20 en 30 jaar stonden in de belangstelling. Met name in dit segment zagen we de rentes dalen.

Dit duidt er op dat beleggers vooralsnog er niet van uitgaan dat de rente in de Eurozone de komende maanden zal stijgen, wat overeenkomt met onze rentevisie.

Maar de uitlatingen van de Europese Centrale Bank president Draghi over het nemen van onconventionele maatregelen als de inflatie in de eurozone nog lang laag blijft, het beperkte aanbod van nieuwe obligatie uitgiftes en de steeds weer oplaaiende onrust in de Oekraïne, zorgen ervoor dat de rentes deze week per saldo verder daalden. Grote marktpartijen houden hun obligaties langer aan en schuiven hun beleggingen verder naar het einde van de rentecurve. Vooral obligaties met looptijden tussen de 20 en 30 jaar stonden in de belangstelling. Met name in dit segment zagen we de rentes dalen. Dit duidt er op dat beleggers vooralsnog er niet van uitgaan dat de rente in de Eurozone de komende maanden zal stijgen, wat overeenkomt met onze rentevisie.