De financiële markten reageerden vanmorgen positief op de noodingreep die door de Turkse centrale bank werd toegepast. Dankzij een ruime verdubbeling van haar basisrente kon de Turkse lira de grootste stijgings sinds 2008 laten optekenen, ten opzichte van de dollar was er sprake van een stijging met 3,70%.

De beleggers zijn van mening dat de centrale banken de nodige stappen zullen treffen om de kapitaalvlucht een halt toe te roepen, waardoor er einde zou komen aan de koersdaling van een aantal valuta's. Eerder had ook India eerder deze week verrassend de basisrente verhoogd.

De financiële markten reageerden vanmorgen positief op de noodingreep die door de Turkse centrale bank werd toegepast. Dankzij een ruime verdubbeling van haar basisrente kon de Turkse lira de grootste stijgings sinds 2008 laten optekenen, ten opzichte van de dollar was er sprake van een stijging met 3,70%. De beleggers zijn van mening dat de centrale banken de nodige stappen zullen treffen om de kapitaalvlucht een halt toe te roepen, waardoor er einde zou komen aan de koersdaling van een aantal valuta's. Eerder had ook India eerder deze week verrassend de basisrente verhoogd.