Gisterenavond maakte Alcoa als eerste van de grote Amerikaanse bedrijven de kwartaalcijfers bekend. Met een winst per aandeel van 0,06 dollar per aandeel voldeed het bedrijf aan de verwachtingen wat de winst betreft, maar de omzet kwam hoger dan verwacht uit.

Bovendien was de directie van het bedrijf relatief optimistisch wat het jaar 2013 betreft. Alcoa verwacht met name een opleving van de vraag vanuit China. In de nabeurshandel noteert de koers van Alcoa ongeveer 1% hoger, van een echt euforische reactie is dus geen sprake.

Gisterenavond maakte Alcoa als eerste van de grote Amerikaanse bedrijven de kwartaalcijfers bekend. Met een winst per aandeel van 0,06 dollar per aandeel voldeed het bedrijf aan de verwachtingen wat de winst betreft, maar de omzet kwam hoger dan verwacht uit. Bovendien was de directie van het bedrijf relatief optimistisch wat het jaar 2013 betreft. Alcoa verwacht met name een opleving van de vraag vanuit China. In de nabeurshandel noteert de koers van Alcoa ongeveer 1% hoger, van een echt euforische reactie is dus geen sprake.