Ierland kan het goede sentiment aangrijpen om op korte termijn een nieuwe 10-jaars lening uit te geven. Dit zou dan voor Moody's weer aanleiding kunnen zijn om de huidige junk rating van Ba1 (Negatief) te verhogen naar Investment Grade.

Het verschil in rating tussen Moody's en de andere beoordelaars is met 3 stappen behoorlijk groot (ook Fitch hanteert een BBB+

rating).

Een ratingverhoging van Moody's kan weer meer beleggers aantrekken die nu niet in het land kunnen beleggen omdat niet alle kredietbeoordelaars een IG rating afgeven.

Met de emissie van een langlopende obligatie zou het land ook in aanmerking kunnen komen voor het OMT, het opkoopprogramma van de ECB.

De analisten van Theodoor Gilissen Bankiers raden perifere obligaties aan in een goed gespreide portefeuille, waarbij ze een voorkeur hebben voor Ierland en Italië.

Ierland kan het goede sentiment aangrijpen om op korte termijn een nieuwe 10-jaars lening uit te geven. Dit zou dan voor Moody's weer aanleiding kunnen zijn om de huidige junk rating van Ba1 (Negatief) te verhogen naar Investment Grade. Het verschil in rating tussen Moody's en de andere beoordelaars is met 3 stappen behoorlijk groot (ook Fitch hanteert een BBB+ rating). Een ratingverhoging van Moody's kan weer meer beleggers aantrekken die nu niet in het land kunnen beleggen omdat niet alle kredietbeoordelaars een IG rating afgeven. Met de emissie van een langlopende obligatie zou het land ook in aanmerking kunnen komen voor het OMT, het opkoopprogramma van de ECB. De analisten van Theodoor Gilissen Bankiers raden perifere obligaties aan in een goed gespreide portefeuille, waarbij ze een voorkeur hebben voor Ierland en Italië.