Het bedrijf heeft een sterke positie in de toepassing en technologie van dit procede. Biogas wordt geproduceerd door anaerobe (zuurstofloze) fermentatie van biologisch afbreekbare materie zoals bijvoorbeeld biomassa, mest, afval en groenafval.

Biogas kan gebruikt worden voor elektriciteitsproductie en warmtegeneratie. De markt toont een jaarlijkse groei van 15 - 20% en past in de strategische lange termijn visie van DSM.

Het bedrijf is al gespecialiseerd in het productieproces voor biogas fabrieken op biotechnologische basis. Financiële details van de overname zijn niet bekend gemaakt.

De overname zal de eerste paar jaar niet substantieel aan de omzet en resultaten van DSM bijdragen. De rating van Theodoor Gilissen Bankiers voor DSM blijft Buy op basis van de verwachte positieve ontwikkelingen op de lange termijn.

Het bedrijf heeft een sterke positie in de toepassing en technologie van dit procede. Biogas wordt geproduceerd door anaerobe (zuurstofloze) fermentatie van biologisch afbreekbare materie zoals bijvoorbeeld biomassa, mest, afval en groenafval. Biogas kan gebruikt worden voor elektriciteitsproductie en warmtegeneratie. De markt toont een jaarlijkse groei van 15 - 20% en past in de strategische lange termijn visie van DSM. Het bedrijf is al gespecialiseerd in het productieproces voor biogas fabrieken op biotechnologische basis. Financiële details van de overname zijn niet bekend gemaakt. De overname zal de eerste paar jaar niet substantieel aan de omzet en resultaten van DSM bijdragen. De rating van Theodoor Gilissen Bankiers voor DSM blijft Buy op basis van de verwachte positieve ontwikkelingen op de lange termijn.