De ISM-indices moe(s)ten gaan aangeven dat de economische verbetering zich inderdaad doorzet. Dat werd gisteren al bevestigd door de ISM-index voor de verwerkende industrie.

ING merkt op dat deze index één van de meest betrouwbare voorlopende indicatoren voor het Amerikaanse BBP is. Gerekend wordt dat de ISM zou zijn gestegen van 40,10 naar 44. Die verwachting bleek iets te hoog gegrepen, want de index kwam uit op 42,80.

Wel moet nog worden afgewacht of de verbetering een blijvend karakter zal hebben. ING zou met name graag willen weten in welke mate het herstel te danken is een correctie in de voorraden.

De ISM-indices moe(s)ten gaan aangeven dat de economische verbetering zich inderdaad doorzet. Dat werd gisteren al bevestigd door de ISM-index voor de verwerkende industrie. ING merkt op dat deze index één van de meest betrouwbare voorlopende indicatoren voor het Amerikaanse BBP is. Gerekend wordt dat de ISM zou zijn gestegen van 40,10 naar 44. Die verwachting bleek iets te hoog gegrepen, want de index kwam uit op 42,80. Wel moet nog worden afgewacht of de verbetering een blijvend karakter zal hebben. ING zou met name graag willen weten in welke mate het herstel te danken is een correctie in de voorraden.