Meestal kondigt een dergelijk erratisch patroon een fundamentele trendwijziging aan, mogelijkerwijze (en dit onder alle voorbehoud) zelfs een economische barometer die binnen afzienbare tijd zelfs op goed weer zou kunnen komen te staan. Maar dit laatste toch liever niet te snel, behalve dan in China.

Vandaag krijgen de negatieve factoren opnieuw de bovenhand. De Japanse premier Shinzo Abe wist niet te overtuigen met zijn economisch groeiplan, terwijl ook de dreiging van het afbouwen van de stimuleringsmaatregelen in de VS boven de markt blijft hangen. De Nikkei sloot in Japan bijna 3,50% lager, terwijl ook de Europese beurzen in de opening terrein moesten prijsgeven.

Meestal kondigt een dergelijk erratisch patroon een fundamentele trendwijziging aan, mogelijkerwijze (en dit onder alle voorbehoud) zelfs een economische barometer die binnen afzienbare tijd zelfs op goed weer zou kunnen komen te staan. Maar dit laatste toch liever niet te snel, behalve dan in China. Vandaag krijgen de negatieve factoren opnieuw de bovenhand. De Japanse premier Shinzo Abe wist niet te overtuigen met zijn economisch groeiplan, terwijl ook de dreiging van het afbouwen van de stimuleringsmaatregelen in de VS boven de markt blijft hangen. De Nikkei sloot in Japan bijna 3,50% lager, terwijl ook de Europese beurzen in de opening terrein moesten prijsgeven.