Dat betekent dat er geen massale belangstelling voor de veiling was. Wilson Chin, fixed-income strateeg bij ING Groep NV in Amsterdam, vestigde er echter de aandacht op dat de veilingen achter de rug zijn en dat de maximumbedragen werden opgehaald.

Het uiteindelijk beeld van de veiling mag dus positief worden genoemd. De spreads op de Europese obligatiemarkt werden vorige week ruimer vanwege speculatie dat de banken aan de verkoopzijde zouden staan. Bevesting van die speculatie bleef echter uit.

Het rendement op de Belgische 10-jarige staatsobligatie daalde met 7 basispunten tot 3,51%, dit naar aanleiding vanwege de succesvolle veiling van overheidspapier.

Dat betekent dat er geen massale belangstelling voor de veiling was. Wilson Chin, fixed-income strateeg bij ING Groep NV in Amsterdam, vestigde er echter de aandacht op dat de veilingen achter de rug zijn en dat de maximumbedragen werden opgehaald. Het uiteindelijk beeld van de veiling mag dus positief worden genoemd. De spreads op de Europese obligatiemarkt werden vorige week ruimer vanwege speculatie dat de banken aan de verkoopzijde zouden staan. Bevesting van die speculatie bleef echter uit. Het rendement op de Belgische 10-jarige staatsobligatie daalde met 7 basispunten tot 3,51%, dit naar aanleiding vanwege de succesvolle veiling van overheidspapier.