KBC heeft de voorgestelde verkoop aangekondigd van de eigen aandelen op zijn balans, goed voor 5,1% van het totaal van 358 miljoen KBC-aandelen, via een onderhandse plaatsing bij institutionele beleggers.

De transactie zal gebeuren via een versnelde bookbuilding, voorbehouden voor institutionele beleggers. Het strategisch plan, zoals goedgekeurd door de Europese Commissie in november 2009, omvat de verkoop binnen een overeengekomen tijdskader van 18,2 miljoen eigen aandelen die KBC op zijn balans geboekt heeft.

Conform het strategisch plan goedgekeurd door de Europese Commissie

Marc Leemans van Bank Degroof merkt op dat de verkoop van 18,20 miljoen aandelen gebeurt conform het strategisch plan zoals dat door de Europese Commissie is goedgekeurd. In dat plan uit 2009 was inderdaad sprake van de verkoop van dit pakket aandelen.

Leemans hield zijn commentaar kort, zodat we ervan uitgaan dat er wat hem betreft niet veel is veranderd. Hij behoudt zijn neutraal advies op het aandeel, met daarbij de opmerking dat de bias nog steeds positief is. Het koersdoel bedraagt nog steeds 20 euro.

KBC heeft de voorgestelde verkoop aangekondigd van de eigen aandelen op zijn balans, goed voor 5,1% van het totaal van 358 miljoen KBC-aandelen, via een onderhandse plaatsing bij institutionele beleggers. De transactie zal gebeuren via een versnelde bookbuilding, voorbehouden voor institutionele beleggers. Het strategisch plan, zoals goedgekeurd door de Europese Commissie in november 2009, omvat de verkoop binnen een overeengekomen tijdskader van 18,2 miljoen eigen aandelen die KBC op zijn balans geboekt heeft. Conform het strategisch plan goedgekeurd door de Europese CommissieMarc Leemans van Bank Degroof merkt op dat de verkoop van 18,20 miljoen aandelen gebeurt conform het strategisch plan zoals dat door de Europese Commissie is goedgekeurd. In dat plan uit 2009 was inderdaad sprake van de verkoop van dit pakket aandelen. Leemans hield zijn commentaar kort, zodat we ervan uitgaan dat er wat hem betreft niet veel is veranderd. Hij behoudt zijn neutraal advies op het aandeel, met daarbij de opmerking dat de bias nog steeds positief is. Het koersdoel bedraagt nog steeds 20 euro.