Daardoor blijft het interessant om posities in goud aan te houden. Dat is alleszins de mening van David Taylor, marktanalist bij CMC Markets Ltd. in Sydney. Hij krijgt steun van Michael Pento, hoofdeconoom bij Euro Pacific Capital Inc. in New York.

Pento adviseert om de posities in goud niet te snel af te bouwen. Het verkopen van goud zou in de huidige omstandigheden doodzonde zijn, aldus Pento.

Volgens deze econoom zal de hausse in het goud slechts voorbij zijn wanneer de reële rentevoeten opnieuw positief worden.

Zover zijn we zeker nog niet.

De Amerikaanse centrale bank zal geld blijven bijdrukken om te beletten dat de rente stijgt. De huidige economische situatie is te zwak om een stijging van de rente te rechtvaardigen.

Daardoor blijft het interessant om posities in goud aan te houden. Dat is alleszins de mening van David Taylor, marktanalist bij CMC Markets Ltd. in Sydney. Hij krijgt steun van Michael Pento, hoofdeconoom bij Euro Pacific Capital Inc. in New York. Pento adviseert om de posities in goud niet te snel af te bouwen. Het verkopen van goud zou in de huidige omstandigheden doodzonde zijn, aldus Pento. Volgens deze econoom zal de hausse in het goud slechts voorbij zijn wanneer de reële rentevoeten opnieuw positief worden. Zover zijn we zeker nog niet. De Amerikaanse centrale bank zal geld blijven bijdrukken om te beletten dat de rente stijgt. De huidige economische situatie is te zwak om een stijging van de rente te rechtvaardigen.