Dit is vooral te danken aan de beter dan verwachte winst van de divisie Property Development. ABN Amro herhaalt het kopen-advies voor Heijmans omdat de analisten van de bank geloven dat de Nederlandse huizenmarkt zich aan de vooravond bevindt van een meerjarig herstel.

De huizenprijzen en het aantal verkopen zijn namelijk gestabiliseerd, het consumentenvertrouwen stijgt significant en de betaalbaarheid van huizen bevindt zich op een historisch hoog niveau.

Verder bevestigen de tweede halfjaarcijfers voor ons dat Heijmans op het vlak van utiliteitsbouw een succesvolle omkeer heeft gerealiseerd, wat zou moeten bijdragen aan het winstmomentum.

ABN Amro verlaagt de schattingen voor 2014 en 2015 wegens een lager dan verwachte bijdrage van de Infra-divisie aan het bedrijfsresultaat (EBIT).

Het orderboek van de divisie bevat op dit moment maar een laag aantal grote projecten, die toch vaker een hogere marge met zich meebrengen. De marges zullen naar verwachting dan ook onder druk komen te liggen in de komende jaren.

Dit effect kan gecompenseerd worden door hoger dan verwachte omzetniveaus voor de divisie Property Development, waar het orderboek met 39 procent toenam (zij het nog vanuit een lage basis).

Dit is vooral te danken aan de beter dan verwachte winst van de divisie Property Development. ABN Amro herhaalt het kopen-advies voor Heijmans omdat de analisten van de bank geloven dat de Nederlandse huizenmarkt zich aan de vooravond bevindt van een meerjarig herstel. De huizenprijzen en het aantal verkopen zijn namelijk gestabiliseerd, het consumentenvertrouwen stijgt significant en de betaalbaarheid van huizen bevindt zich op een historisch hoog niveau. Verder bevestigen de tweede halfjaarcijfers voor ons dat Heijmans op het vlak van utiliteitsbouw een succesvolle omkeer heeft gerealiseerd, wat zou moeten bijdragen aan het winstmomentum. ABN Amro verlaagt de schattingen voor 2014 en 2015 wegens een lager dan verwachte bijdrage van de Infra-divisie aan het bedrijfsresultaat (EBIT). Het orderboek van de divisie bevat op dit moment maar een laag aantal grote projecten, die toch vaker een hogere marge met zich meebrengen. De marges zullen naar verwachting dan ook onder druk komen te liggen in de komende jaren. Dit effect kan gecompenseerd worden door hoger dan verwachte omzetniveaus voor de divisie Property Development, waar het orderboek met 39 procent toenam (zij het nog vanuit een lage basis).