Bart Van Craeynest, hoofdeconoom van Petercam: "We verwachten een aantrekkende economische groei in de tweede helft van 2013, en begin 2014. Die wordt vooral gedreven door de Verenigde Staten die eindelijk afgerekend hebben met de naweeën van de Grote Recessie. Daarnaast staan de groeilanden klaar om volop te profiteren van het verbeterende klimaat."

Van Craeynest wijst in het bijzonder op de verbetering van de voorlopende indicatoren, vooral dan in de groeilanden. Europa zal het nog steeds moeilijk hebben, vooral de periferie.

"Verder verwachten we niet dat inflatie een probleem zal zijn dit jaar, maar de risico's op stijgende inflatie(verwachtingen) nemen wel toe. De monetaire politiek van zo goed als alle centrale banken ter wereld blijft bijzonder soepel dit jaar, en het ziet er niet naar uit dat dit snel zal veranderen. De Fed begint stilaan de contouren uit te tekenen van zijn exitstrategie, maar zal daar voorlopig niet naar handelen."

Bart Van Craeynest, hoofdeconoom van Petercam: "We verwachten een aantrekkende economische groei in de tweede helft van 2013, en begin 2014. Die wordt vooral gedreven door de Verenigde Staten die eindelijk afgerekend hebben met de naweeën van de Grote Recessie. Daarnaast staan de groeilanden klaar om volop te profiteren van het verbeterende klimaat." Van Craeynest wijst in het bijzonder op de verbetering van de voorlopende indicatoren, vooral dan in de groeilanden. Europa zal het nog steeds moeilijk hebben, vooral de periferie. "Verder verwachten we niet dat inflatie een probleem zal zijn dit jaar, maar de risico's op stijgende inflatie(verwachtingen) nemen wel toe. De monetaire politiek van zo goed als alle centrale banken ter wereld blijft bijzonder soepel dit jaar, en het ziet er niet naar uit dat dit snel zal veranderen. De Fed begint stilaan de contouren uit te tekenen van zijn exitstrategie, maar zal daar voorlopig niet naar handelen."