Vrijdag kenden de Amerikaanse aandelen dan weer een fors herstel en vandaag stegen de Europese beurzen met bijna 10 procent nadat bekend werd dat de Amerikaanse overheid 20 miljard dollar pompt in Citigroup, de grootste bank van Amerika, en zich garant stelt voor meer dan 300 miljard dollar aan 'slechte' activa van de geplaagde instelling. Citigroup verloor van woensdag tot vrijdag meer dan 60 procent van haar beurswaarde.

Interessant is volgens P&B Invest dat gisteren en vrijdag de eerste keer markeren in een lange tijd dat de beurzen twee dagen op rij fors kunnen stijgen. Vorige oplevingen doorheen de voorbije maanden werden altijd na één dag in de kiem gesmoord en gaven de enorme deflatoire kracht weer die uitgaat (uitging?) van de kredietcrisis.

Vrijdag kenden de Amerikaanse aandelen dan weer een fors herstel en vandaag stegen de Europese beurzen met bijna 10 procent nadat bekend werd dat de Amerikaanse overheid 20 miljard dollar pompt in Citigroup, de grootste bank van Amerika, en zich garant stelt voor meer dan 300 miljard dollar aan 'slechte' activa van de geplaagde instelling. Citigroup verloor van woensdag tot vrijdag meer dan 60 procent van haar beurswaarde.Interessant is volgens P&B Invest dat gisteren en vrijdag de eerste keer markeren in een lange tijd dat de beurzen twee dagen op rij fors kunnen stijgen. Vorige oplevingen doorheen de voorbije maanden werden altijd na één dag in de kiem gesmoord en gaven de enorme deflatoire kracht weer die uitgaat (uitging?) van de kredietcrisis.