De STOXX Europe 600 raakte de bovenkant van zijn horizontaal consolidatiekanaal van september 2012 en de S&P500 zocht

zijn belangrijke steun rond 1.390 punten op.

Het is best mogelijk dat we de komende dagen nog enkele procenten lager gaan, maar de uitbodemingssignalen beginnen wel toe te nemen.

Daarom dat Geert Van Herck deze koerscorrecties aangrijpt om interessante aandelen in portefeuille te nemen met het oog op

een herstel van de beurzen. Onlangs was het Franse Alstom aan de beurt, een producent van energiecentrales en transportmiddelen (vnl. treinen en tramstellen).

Twee activiteitsdomeinen die nauw verwant zijn met de internationale investeringscyclus. Het wekt volgens Geert Van Herck dan ook geen verbazing dat de koers de afgelopen jaren sterk onderuit ging in de nasleep van de financieeleconomische

crisis.

De economische omgeving blijft ook vandaag uitdagend maar de resultaten (gestegen netto- en bedrijfswinst) en vooral het orderboek van Alstom (+19%) moeten de koers steun geven.

Bovendien pakte Siemens in de eerste helft van november met goeie resultaten uit waardoor het sentiment in de sector van de investeringsgoederen weer opklaart.

Conclusie

Op de weekgrafiek ziet Geert Van Herck hoe de koers van Alstom van 84,12 euro in 2008 daalde tot 21,91 euro in de tweede helft van 2012.

Sindsdien is de koers in een horizontale consolidatiefase aanbeland. Met de meevallende resultaten tracht de koers opwaarts uit te breken boven een dalende weerstandslijn van mei 2011.

Bij een opwaartse uitbraak kan de koers naar de verwachting van Geert Van Herck verder stijgen tot de horizontale weerstandszone rond 33 euro.

Een lichte opwaartse overschrijding van deze weerstandszone is eveneens te verwachten. De RSI-indicator is op de weekgrafiek op neutrale niveaus en beschikt over ruimte om verder te stijgen.

Op de daggrafiek ziet het horizontale consolidatiepatroon meer in detail. Alle focus is gericht op de dalende trendlijn: als het positieve sentiment rondom de cyclische waarden kan aanhouden en de beurzen hun uitbodemingsfase afronden, is een opwaartse uitbraak nakend. Volgende halte is de horizontale weerstand op 33 euro (toppen van maart 2012 en september 2011).

De STOXX Europe 600 raakte de bovenkant van zijn horizontaal consolidatiekanaal van september 2012 en de S&P500 zocht zijn belangrijke steun rond 1.390 punten op. Het is best mogelijk dat we de komende dagen nog enkele procenten lager gaan, maar de uitbodemingssignalen beginnen wel toe te nemen. Daarom dat Geert Van Herck deze koerscorrecties aangrijpt om interessante aandelen in portefeuille te nemen met het oog op een herstel van de beurzen. Onlangs was het Franse Alstom aan de beurt, een producent van energiecentrales en transportmiddelen (vnl. treinen en tramstellen). Twee activiteitsdomeinen die nauw verwant zijn met de internationale investeringscyclus. Het wekt volgens Geert Van Herck dan ook geen verbazing dat de koers de afgelopen jaren sterk onderuit ging in de nasleep van de financieeleconomische crisis. De economische omgeving blijft ook vandaag uitdagend maar de resultaten (gestegen netto- en bedrijfswinst) en vooral het orderboek van Alstom (+19%) moeten de koers steun geven. Bovendien pakte Siemens in de eerste helft van november met goeie resultaten uit waardoor het sentiment in de sector van de investeringsgoederen weer opklaart. Conclusie Op de weekgrafiek ziet Geert Van Herck hoe de koers van Alstom van 84,12 euro in 2008 daalde tot 21,91 euro in de tweede helft van 2012. Sindsdien is de koers in een horizontale consolidatiefase aanbeland. Met de meevallende resultaten tracht de koers opwaarts uit te breken boven een dalende weerstandslijn van mei 2011. Bij een opwaartse uitbraak kan de koers naar de verwachting van Geert Van Herck verder stijgen tot de horizontale weerstandszone rond 33 euro. Een lichte opwaartse overschrijding van deze weerstandszone is eveneens te verwachten. De RSI-indicator is op de weekgrafiek op neutrale niveaus en beschikt over ruimte om verder te stijgen. Op de daggrafiek ziet het horizontale consolidatiepatroon meer in detail. Alle focus is gericht op de dalende trendlijn: als het positieve sentiment rondom de cyclische waarden kan aanhouden en de beurzen hun uitbodemingsfase afronden, is een opwaartse uitbraak nakend. Volgende halte is de horizontale weerstand op 33 euro (toppen van maart 2012 en september 2011).