Deze voorzichtigheid wordt gedeeld door Fed-president Bernanke. In zijn verklaring voor het Amerikaanse Congres gaf hij aan verbeteringen in het financiële systeem te zien maar het economische herstel nog broos te vinden.

Noodmaatregelen om de banken liquiditeit te verschaffen worden daarom afgebouwd, maar de renteverhogingen voor de geldmarkt zullen nog lange tijd op zich laten wachten.

Deze laatste gedachte vertraagde het wegglijden van de aandelenbeurzen enigszins. De stemming is neutraal tot licht neergaand, aldus ABN Amro.

Blijft staan dat positief nieuws uit Griekenland en over de arbeidsmarkt nodig zijn om de beurs weer omhoog te laten kijken. Dat positieve nieuws blijft echter uit. De recente cijfers uit de arbeidsmarkt hebben zelfs de relativering van het slechte winterweer nodig om de moed erin te houden.

Zoals vaker zijn onzekere tijden een voedingsbodem voor zorgen. Dat gebeurt ook nu. Steeds meer wordt de voortgaande groei van opkomende markten in twijfel getrokken. Naar ons oordeel onterecht, maar dit verhoogt wel de kwetsbaarheid van de beurs op de korte termijn.

Er is gewoon geduld nodig om het herstel in de economische cijfers terug te zien. Op dat vlak is de agenda volgens ABN Amro komende week behoorlijk gevuld.

Deze voorzichtigheid wordt gedeeld door Fed-president Bernanke. In zijn verklaring voor het Amerikaanse Congres gaf hij aan verbeteringen in het financiële systeem te zien maar het economische herstel nog broos te vinden. Noodmaatregelen om de banken liquiditeit te verschaffen worden daarom afgebouwd, maar de renteverhogingen voor de geldmarkt zullen nog lange tijd op zich laten wachten. Deze laatste gedachte vertraagde het wegglijden van de aandelenbeurzen enigszins. De stemming is neutraal tot licht neergaand, aldus ABN Amro. Blijft staan dat positief nieuws uit Griekenland en over de arbeidsmarkt nodig zijn om de beurs weer omhoog te laten kijken. Dat positieve nieuws blijft echter uit. De recente cijfers uit de arbeidsmarkt hebben zelfs de relativering van het slechte winterweer nodig om de moed erin te houden. Zoals vaker zijn onzekere tijden een voedingsbodem voor zorgen. Dat gebeurt ook nu. Steeds meer wordt de voortgaande groei van opkomende markten in twijfel getrokken. Naar ons oordeel onterecht, maar dit verhoogt wel de kwetsbaarheid van de beurs op de korte termijn. Er is gewoon geduld nodig om het herstel in de economische cijfers terug te zien. Op dat vlak is de agenda volgens ABN Amro komende week behoorlijk gevuld.