Tijdens het eerste halfjaar werd een herstructureringsprogramma geïmplementeerd, met éénmalige kosten van 11,2 miljoen euro tot gevolg.

Het tweede kwartaal toont een positief netto resultaat van 4,4 miljoen euro (tweede kwartaal 2008: 5,8 miljoen euro).

Voor het eerste halfjaar genereerde het bedrijf een operationele cashflow uit de normale activiteit (REBITDA) van 20,1 miljoen euro (19.5 miljoen euro in 2008).

Om het eigen vermogen te versterken en de schulden te verminderen zal in de komende weken een kapitaalverhoging worden gelanceerd.

West-Europa vertoont een omzetdaling van 15%. De daling in de Benelux en Frankrijk blijft beperkt, terwijl in het Verenigd Koninkrijk en Spanje de zwakke bouwactiviteit een substantiële impact heeft op het verkochte volume.

Oost-Europa is het zwaarst getroffen door de economische crisis en mede door de zwakke valuta is er een omzetdaling van 39%.

Voor Turkije bedraagt de daling 22%, hoofdzakelijk toe te schrijven aan een gedaalde vraag vanuit het Midden Oosten en Noord-Afrika en een zwakke Turkse Lire.

De verkoop in de locale Turkse markt blijft stabiel. In de Verenigde Staten blijft de daling beperkt tot 12%, mede dankzij een sterkere dollar.

Tijdens het eerste halfjaar werd een herstructureringsprogramma geïmplementeerd, met éénmalige kosten van 11,2 miljoen euro tot gevolg. Het tweede kwartaal toont een positief netto resultaat van 4,4 miljoen euro (tweede kwartaal 2008: 5,8 miljoen euro). Voor het eerste halfjaar genereerde het bedrijf een operationele cashflow uit de normale activiteit (REBITDA) van 20,1 miljoen euro (19.5 miljoen euro in 2008).Om het eigen vermogen te versterken en de schulden te verminderen zal in de komende weken een kapitaalverhoging worden gelanceerd.West-Europa vertoont een omzetdaling van 15%. De daling in de Benelux en Frankrijk blijft beperkt, terwijl in het Verenigd Koninkrijk en Spanje de zwakke bouwactiviteit een substantiële impact heeft op het verkochte volume.Oost-Europa is het zwaarst getroffen door de economische crisis en mede door de zwakke valuta is er een omzetdaling van 39%.Voor Turkije bedraagt de daling 22%, hoofdzakelijk toe te schrijven aan een gedaalde vraag vanuit het Midden Oosten en Noord-Afrika en een zwakke Turkse Lire. De verkoop in de locale Turkse markt blijft stabiel. In de Verenigde Staten blijft de daling beperkt tot 12%, mede dankzij een sterkere dollar.