Daarnaast kwam er van een paar Amerikaanse bedrijven nieuws dat in het algemeen positief werd uitgelegd. Een voorbeeld daarvan was Apple, dat het nieuwe besturingssysteem iOS8 lanceerde en ook een nieuwe app Healthkit die allerlei gezondheid gerelateerde data kan verzamelen en zichtbaar maken.

Als uitvloeisel van dit macro- en bedrijfsnieuws vertoonden de Amerikaanse beurzen een wat eenduidiger richting omhoog en was de stijging over de week ook wat sterker dan die van de meeste Europese beurzen.

Daarnaast kwam er van een paar Amerikaanse bedrijven nieuws dat in het algemeen positief werd uitgelegd. Een voorbeeld daarvan was Apple, dat het nieuwe besturingssysteem iOS8 lanceerde en ook een nieuwe app Healthkit die allerlei gezondheid gerelateerde data kan verzamelen en zichtbaar maken. Als uitvloeisel van dit macro- en bedrijfsnieuws vertoonden de Amerikaanse beurzen een wat eenduidiger richting omhoog en was de stijging over de week ook wat sterker dan die van de meeste Europese beurzen.