Hoewel het aantal werkloosheidsuitkeringen in de Verenigde Staten eind januari wat is opgelopen en er ook minder positieve cijfers over de Amerikaanse huizenmarkt verschenen, is de economie in het vierde kwartaal van 2013 volgens eerste schattingen met 3,2% op jaarbasis gegroeid, vooral als gevolg van een fikse bijdrage van de particuliere consumptie.

In Duitsland daalde de werkloosheid verder en ook uit Spanje kwamen goede cijfers over de economische groei. In de Verenigde Staten ging de Federal Reserve verder met het afbouwen van de stimulansen.

Er werd nog eens USD 10 miljard van de obligatie-aankopen af gehaald en de teller staat nu op USD 65 miljard voor de komende maand. De verwachting is dat de nieuw benoemde voorzitter - Janet Yellen - dit beleid onverkort zal voortzetten.

Hoewel het aantal werkloosheidsuitkeringen in de Verenigde Staten eind januari wat is opgelopen en er ook minder positieve cijfers over de Amerikaanse huizenmarkt verschenen, is de economie in het vierde kwartaal van 2013 volgens eerste schattingen met 3,2% op jaarbasis gegroeid, vooral als gevolg van een fikse bijdrage van de particuliere consumptie. In Duitsland daalde de werkloosheid verder en ook uit Spanje kwamen goede cijfers over de economische groei. In de Verenigde Staten ging de Federal Reserve verder met het afbouwen van de stimulansen. Er werd nog eens USD 10 miljard van de obligatie-aankopen af gehaald en de teller staat nu op USD 65 miljard voor de komende maand. De verwachting is dat de nieuw benoemde voorzitter - Janet Yellen - dit beleid onverkort zal voortzetten.