Het wekte volgens Geert Van Herck van Leleux dan ook weinig verbazing dat in de VSA werd aangekondigd dat Amerikaanse energiecentrales hun uitstoot van CO2 tegen 2030 met 30% moeten verminderen (t.o.v. de uitstootniveaus van 2005).

Dit nieuws deed Van Herck het aandeel van Hamon nog eens tegen het licht houden. Deze Belgische small cap is een

bouwer van o.a. koeltorens (49% van de omzet) en schoorstenen die uitlaatgassen zuiveren van schadelijke gassen.

Het is die laatste activiteit die waarschijnlijk een graantje kan meepikken van de verwachte investeringsgolf in de Amerikaanse nutsindustrie.

Van Herck hoopt tevens dat dit een katalysator kan zijn om de koers uit zijn horizontaal koerspatroon van de afgelopen maanden te halen.

Uit de recent gepubliceerde trading update van Hamon leren we dat de divisie Air Pollution Control NAFTA (de divisie die zich toelegt op luchtzuivering op het Noord-Amerikaanse continent) haar orderboek zag toenemen van 20,1 miljoen euro in Q1/2013 naar 33,4 miljoen euro in Q1/2014.

Uit deze trading update leren we nog dat nutsbedrijven goed zijn voor 88% van de ontvangen orders. Van Herck heeft een advies aanbevolen.

Het wekte volgens Geert Van Herck van Leleux dan ook weinig verbazing dat in de VSA werd aangekondigd dat Amerikaanse energiecentrales hun uitstoot van CO2 tegen 2030 met 30% moeten verminderen (t.o.v. de uitstootniveaus van 2005). Dit nieuws deed Van Herck het aandeel van Hamon nog eens tegen het licht houden. Deze Belgische small cap is een bouwer van o.a. koeltorens (49% van de omzet) en schoorstenen die uitlaatgassen zuiveren van schadelijke gassen. Het is die laatste activiteit die waarschijnlijk een graantje kan meepikken van de verwachte investeringsgolf in de Amerikaanse nutsindustrie. Van Herck hoopt tevens dat dit een katalysator kan zijn om de koers uit zijn horizontaal koerspatroon van de afgelopen maanden te halen. Uit de recent gepubliceerde trading update van Hamon leren we dat de divisie Air Pollution Control NAFTA (de divisie die zich toelegt op luchtzuivering op het Noord-Amerikaanse continent) haar orderboek zag toenemen van 20,1 miljoen euro in Q1/2013 naar 33,4 miljoen euro in Q1/2014. Uit deze trading update leren we nog dat nutsbedrijven goed zijn voor 88% van de ontvangen orders. Van Herck heeft een advies aanbevolen.