De relatie tussen beide landen staat stevig onder druk na de verkiezing van Francois Hollande tot nieuwe Franse president.

Hollande dringt aan op meer besparingen, maar heeft met één zwak punt af te rekenen. De Franse economie verzwakt namelijk in een sneller tempo dan de Duitse, waardoor de onderhandelingspositie van Hollande eveneens is verzwakt. Volgens de analisten zal Hollande het meesterschap van Merkel moeten erkennen.

De Europese beurzen noteren nog steeds in het rood, maar de verliezen blijven alleszins tot een minimum beperkt blijven. De Euro Stoxx verliest zowat een kwart procent, de BEL 20 ruim driekwart procent. Op de valutamarkten moet de euro licht terrein prijsgeven.

Aegon wil blijven groeien

De Nederlandse verzekeraar AEGON heeft in de afgelopen jaren een herstructurering doorgevoerd om de focus op kernactiviteiten te vergroten en de kosten te verlagen.

Resultaat is dat in de productportefeuille de nadruk is verschoven van producten gebaseerd op een spread naar producten op basis van een fee, het risico-rendementprofiel is verbeterd, niet-kernactiviteiten zijn verkocht en de kernkapitaalratio is verbeterd.

Voortdurende demografische en economische onzekerheden bieden mogelijkheden voor AEGON om zijn belangrijkste doelstelling te bereiken: klanten helpen bij hun streven naar lange termijn financiële zekerheid.

AEGON zal de ontwikkeling van nieuwe bedrijfsmodellen versnellen door te investeren in innovatieve, technologiegedreven distributiekanalen.

De relatie tussen beide landen staat stevig onder druk na de verkiezing van Francois Hollande tot nieuwe Franse president. Hollande dringt aan op meer besparingen, maar heeft met één zwak punt af te rekenen. De Franse economie verzwakt namelijk in een sneller tempo dan de Duitse, waardoor de onderhandelingspositie van Hollande eveneens is verzwakt. Volgens de analisten zal Hollande het meesterschap van Merkel moeten erkennen. De Europese beurzen noteren nog steeds in het rood, maar de verliezen blijven alleszins tot een minimum beperkt blijven. De Euro Stoxx verliest zowat een kwart procent, de BEL 20 ruim driekwart procent. Op de valutamarkten moet de euro licht terrein prijsgeven.Aegon wil blijven groeien De Nederlandse verzekeraar AEGON heeft in de afgelopen jaren een herstructurering doorgevoerd om de focus op kernactiviteiten te vergroten en de kosten te verlagen. Resultaat is dat in de productportefeuille de nadruk is verschoven van producten gebaseerd op een spread naar producten op basis van een fee, het risico-rendementprofiel is verbeterd, niet-kernactiviteiten zijn verkocht en de kernkapitaalratio is verbeterd. Voortdurende demografische en economische onzekerheden bieden mogelijkheden voor AEGON om zijn belangrijkste doelstelling te bereiken: klanten helpen bij hun streven naar lange termijn financiële zekerheid. AEGON zal de ontwikkeling van nieuwe bedrijfsmodellen versnellen door te investeren in innovatieve, technologiegedreven distributiekanalen.