Uit een rondvraag uitgevoerd door Forchungsgruppe blijkt dat de positie van de Duitse kanselier Angela Merkel steeds wankeler wordt. Haar CDU/CSU zou nog slechts op 44% van de stemmen van de Duitsers kunnen rekenen, waardoor Merkel haar meerderheid kwijt is.

De meer anti-Europa gezinde SPD zou momenteel op 48% van de stemmen kunnen terugvallen. De grote onbekende blijft Alternative für Deutschland, de anti-Europapartij die aan een snelle opmars bezig is. Het kan nog een hete herfst worden voor Angela Merkel.

Uit een rondvraag uitgevoerd door Forchungsgruppe blijkt dat de positie van de Duitse kanselier Angela Merkel steeds wankeler wordt. Haar CDU/CSU zou nog slechts op 44% van de stemmen van de Duitsers kunnen rekenen, waardoor Merkel haar meerderheid kwijt is. De meer anti-Europa gezinde SPD zou momenteel op 48% van de stemmen kunnen terugvallen. De grote onbekende blijft Alternative für Deutschland, de anti-Europapartij die aan een snelle opmars bezig is. Het kan nog een hete herfst worden voor Angela Merkel.