De bias staat echter op negatief, wat betekent dat een verdere verlaging van de kredietrating mogelijk is. Portugal heeft nu dezelfde kredietrating als Ierland, Rusland, Mexico en Thailand.

Pavan Wadhwa, head global interest-rate strategy bij Morgan Chase & Co. in Londen, vreest dat het land pas goed in de problemen gaat komen wanneer de obligaties die het uitgeeft inderdaad junk bond zijn geworden.

In dat geval moeten heel wat fondsbeheerders die obligaties verkopen. Ook Fitch heeft voor Portugal slechts een rating BBB-, of de laagste investment grade rating.

De bias staat echter op negatief, wat betekent dat een verdere verlaging van de kredietrating mogelijk is. Portugal heeft nu dezelfde kredietrating als Ierland, Rusland, Mexico en Thailand. Pavan Wadhwa, head global interest-rate strategy bij Morgan Chase & Co. in Londen, vreest dat het land pas goed in de problemen gaat komen wanneer de obligaties die het uitgeeft inderdaad junk bond zijn geworden. In dat geval moeten heel wat fondsbeheerders die obligaties verkopen. Ook Fitch heeft voor Portugal slechts een rating BBB-, of de laagste investment grade rating.