De Italiaanse premier Mario Monti verklaarde bij een bezoek aan Tokio gisterenmorgen dat de problemen in de eurozone bijna over waren.

De spread tussen Portugese en Duitse staatsobligaties daalden tot het laagste niveau voor de afgelopen vier maanden, terwijl vorige week nog werd uitgegaan van een faillissement van Portugal binnen afzienbare tijd.

Portugees overheidspapier is erg aantrekkelijk

Ciaran O'Hagan, head of euro-area rate strategy bij Societe Generale SA in Parijs, is van mening dat Portugese overheidsobligaties op de huidige koersniveaus nog steeds bijzonder aantrekkelijk gewaardeerd blijven. Dat de Portugese obligaties het momenteel zo goed doen, heeft te maken met het uitblijven van slecht nieuws in de eurozone.

Het rendement op de 10-jarige Portugese staatsobligatie bereikte gisteren een bodem op 9,22%, alvorens naar het einde van de woensdagsessie weer aan te trekken tot 9,32%. De spread met bunds bereikte een bodem op 928 basispunten, om bij het slot van de handel 942 basispunten te bedragen. Op 31 januari werd een recordspread voor de eurozone bereikt op 1648 basispunten.

Wie dit jaar belegde in Portugees overheidspapier kon tot dusver in 2012 een rendement van 13% realiseren. Italiaanse overheidsobligaties leverden 11% op, op Duits staatspapier werd sinds 1 januari 0,20% verloren.

De Italiaanse premier Mario Monti verklaarde bij een bezoek aan Tokio gisterenmorgen dat de problemen in de eurozone bijna over waren. De spread tussen Portugese en Duitse staatsobligaties daalden tot het laagste niveau voor de afgelopen vier maanden, terwijl vorige week nog werd uitgegaan van een faillissement van Portugal binnen afzienbare tijd. Portugees overheidspapier is erg aantrekkelijk Ciaran O'Hagan, head of euro-area rate strategy bij Societe Generale SA in Parijs, is van mening dat Portugese overheidsobligaties op de huidige koersniveaus nog steeds bijzonder aantrekkelijk gewaardeerd blijven. Dat de Portugese obligaties het momenteel zo goed doen, heeft te maken met het uitblijven van slecht nieuws in de eurozone. Het rendement op de 10-jarige Portugese staatsobligatie bereikte gisteren een bodem op 9,22%, alvorens naar het einde van de woensdagsessie weer aan te trekken tot 9,32%. De spread met bunds bereikte een bodem op 928 basispunten, om bij het slot van de handel 942 basispunten te bedragen. Op 31 januari werd een recordspread voor de eurozone bereikt op 1648 basispunten. Wie dit jaar belegde in Portugees overheidspapier kon tot dusver in 2012 een rendement van 13% realiseren. Italiaanse overheidsobligaties leverden 11% op, op Duits staatspapier werd sinds 1 januari 0,20% verloren.