Het positieve nieuws volgens NIBC was dat Portugal er in slaagde om EUR 3.5 miljard op te halen in de markten. Portugal is daarmee goed op weg om de benodigde EUR 20 miljard voor dit jaar op te halen.

Het leidde echter niet tot dalende rentes: tien-jaars rentes op Portugese staatsobligaties stegen op donderdag naar 7.5% en vijf-jaars rentes naar 6.7% op een intraday basis.

Rentes daalden daarna weer iets, waarschijnlijk geholpen door interventie van de ECB. Dit suggereert volgens NIBC dat Portugal afhankelijk is van de ECB om te voorkomen dat rentes scherp stijgen.

Het positieve nieuws volgens NIBC was dat Portugal er in slaagde om EUR 3.5 miljard op te halen in de markten. Portugal is daarmee goed op weg om de benodigde EUR 20 miljard voor dit jaar op te halen. Het leidde echter niet tot dalende rentes: tien-jaars rentes op Portugese staatsobligaties stegen op donderdag naar 7.5% en vijf-jaars rentes naar 6.7% op een intraday basis. Rentes daalden daarna weer iets, waarschijnlijk geholpen door interventie van de ECB. Dit suggereert volgens NIBC dat Portugal afhankelijk is van de ECB om te voorkomen dat rentes scherp stijgen.