De Portugese debt-to-GDP ratio bedraagt momenteel 125% en verslechtert in snel tempo. Volgens Mike "Mish" Shedlock, hoofdeconoom van Global Economic Trend and Analysis, wordt zo'n schuldenherschikking daarom beter niet op de lange baan geschoven.

Het voorbeeld van Griekenland toont aan dat hoe langer een dergelijke operatie wordt uitgesteld, hoe hoger de schade oploopt. Er zullen wel maatregelen moeten worden genomen om de Spaanse banken te ondersteunen, zoniet dreigen die mee ten onder te gaan bij een Portugese schuldenherschikking.

De Portugese debt-to-GDP ratio bedraagt momenteel 125% en verslechtert in snel tempo. Volgens Mike "Mish" Shedlock, hoofdeconoom van Global Economic Trend and Analysis, wordt zo'n schuldenherschikking daarom beter niet op de lange baan geschoven. Het voorbeeld van Griekenland toont aan dat hoe langer een dergelijke operatie wordt uitgesteld, hoe hoger de schade oploopt. Er zullen wel maatregelen moeten worden genomen om de Spaanse banken te ondersteunen, zoniet dreigen die mee ten onder te gaan bij een Portugese schuldenherschikking.