Het Europees Stabiliteitsfonds werd weliswaar uitgebreid, maar daarmee zijn alle problemen voor Portugal nog niet van de baan. Gisteren steeg het rendement op de 10-jarige Europese staatsobligatie nogmaals met 1 basispunt.

Daarmee stond het rendement op 7,43%, waardoor de spread tussen de Griekse en de Duitse staatsobligaties is toegenomen tot 438 basispunten en dat is het hoogste niveau sinds 30 januari.

Rasmus Rousing, fixed-income strategist bij Credit Suisse Group AG in Zurich, is van mening dat de onrust in de Europese periferie kan oplaaien wanneer een beslissing over de aankoop van obligaties door het Europees Stabiliteitsfonds uitblijft.

Het Europees Stabiliteitsfonds werd weliswaar uitgebreid, maar daarmee zijn alle problemen voor Portugal nog niet van de baan. Gisteren steeg het rendement op de 10-jarige Europese staatsobligatie nogmaals met 1 basispunt. Daarmee stond het rendement op 7,43%, waardoor de spread tussen de Griekse en de Duitse staatsobligaties is toegenomen tot 438 basispunten en dat is het hoogste niveau sinds 30 januari. Rasmus Rousing, fixed-income strategist bij Credit Suisse Group AG in Zurich, is van mening dat de onrust in de Europese periferie kan oplaaien wanneer een beslissing over de aankoop van obligaties door het Europees Stabiliteitsfonds uitblijft.