De rente op de obligaties met een looptijd van 10 jaar kwamen iets lager uit, die op de 4-jarige obligaties iets hoger. De vraag overtrof duidelijk het aanbod, respectievelijk met 2,6x voor de 4-jarige en 3,2x voor de 10-jarige.

Louis Gargour, managing partner en chief investment officer bij LNG Capital, sprak van een uitzonderlijk goed resultaat, gezien de gegeven omstandigheden. De plaatsing werd ook op de financiële markten goed onthaald.

De rente op de 10-jarige bedroeg 6,719%, waar op een recordrente van meer dan 7% was gerekend. Bij de vorige verkoop in november moest Portugal nog een rentevoet van 6,806% betalen. Toch werd na afloop van de veiling de vraag gesteld hoe lang Portugal zich aan de huidige rentevoeten kan blijven financieren.

De rente op de obligaties met een looptijd van 10 jaar kwamen iets lager uit, die op de 4-jarige obligaties iets hoger. De vraag overtrof duidelijk het aanbod, respectievelijk met 2,6x voor de 4-jarige en 3,2x voor de 10-jarige. Louis Gargour, managing partner en chief investment officer bij LNG Capital, sprak van een uitzonderlijk goed resultaat, gezien de gegeven omstandigheden. De plaatsing werd ook op de financiële markten goed onthaald. De rente op de 10-jarige bedroeg 6,719%, waar op een recordrente van meer dan 7% was gerekend. Bij de vorige verkoop in november moest Portugal nog een rentevoet van 6,806% betalen. Toch werd na afloop van de veiling de vraag gesteld hoe lang Portugal zich aan de huidige rentevoeten kan blijven financieren.