Bij een verzwakking van de groei wordt het doel van een tekort voor 2012 van 4,5% moeilijker te verwezenlijken. De Europese Commissie verwacht een economische krimp van 3% volgend jaar.

De bezuinigingsmaatregelen zorgen voor onvrede onder de bevolking, vooral in de publieke sector waar hard wordt bezuinigd.

Onder leiding van de vakbonden werd donderdag de grootste staking in ruim 30 jaar georganiseerd. De rentetarieven in Portugal, die de afgelopen tijd ondanks de onrust nog daalden, liepen sterk op.

De 3-jaars rente steeg maar liefst 255 bps naar 15,99% en de 10-jaars rente liep met 90 bps op naar 11,8%. Ook Ierse obligaties werden meegesleurd.

Bij een verzwakking van de groei wordt het doel van een tekort voor 2012 van 4,5% moeilijker te verwezenlijken. De Europese Commissie verwacht een economische krimp van 3% volgend jaar. De bezuinigingsmaatregelen zorgen voor onvrede onder de bevolking, vooral in de publieke sector waar hard wordt bezuinigd. Onder leiding van de vakbonden werd donderdag de grootste staking in ruim 30 jaar georganiseerd. De rentetarieven in Portugal, die de afgelopen tijd ondanks de onrust nog daalden, liepen sterk op. De 3-jaars rente steeg maar liefst 255 bps naar 15,99% en de 10-jaars rente liep met 90 bps op naar 11,8%. Ook Ierse obligaties werden meegesleurd.