Van alle kanten neemt de druk op Griekenland toe. Athene zal nog meer moeten gaan besparen wanneer het reddingsplan wordt toegepast.

Anderzijds zullen de Europese landen die deel uitmaken van de eurozone problemen gaan ondervinden om geld te vinden in een tijd van krapte van beschikbare middelen.

Marc Chandler, valutahandelaar bij Brown Brothers Harriman, merkt op dat de financiële positie van zowel Griekenland als Portugal bekend is. De politieke respons op reddingsplan is echter een bron van onzekerheid.

Die onzekerheid weegt ook op de koers van de euro, die vorige week terugviel tot 1,32 dollar. Joseph Brusuelas van Brusuelas Analytics blijft zeer bearish voor de euro, hij verwacht dat de koers van de euro tegen het einde van dit jaar zal terugvallen tot 1,20 euro.

Van alle kanten neemt de druk op Griekenland toe. Athene zal nog meer moeten gaan besparen wanneer het reddingsplan wordt toegepast. Anderzijds zullen de Europese landen die deel uitmaken van de eurozone problemen gaan ondervinden om geld te vinden in een tijd van krapte van beschikbare middelen. Marc Chandler, valutahandelaar bij Brown Brothers Harriman, merkt op dat de financiële positie van zowel Griekenland als Portugal bekend is. De politieke respons op reddingsplan is echter een bron van onzekerheid. Die onzekerheid weegt ook op de koers van de euro, die vorige week terugviel tot 1,32 dollar. Joseph Brusuelas van Brusuelas Analytics blijft zeer bearish voor de euro, hij verwacht dat de koers van de euro tegen het einde van dit jaar zal terugvallen tot 1,20 euro.