Dat verklaart ongetwijfeld waarom de beleggers zich weinig gelegen laten aan de politieke situatie in Portugal, waar de kansen op een overleving van de regering steeds kleiner worden. De vraag is echter of nieuwe verkiezingen het probleem zullen helpen oplossen.

Zowel de Portugese als de Spaanse staatsobligaties stegen vandaag in koers. In Spanje breidt de politieke crisis zich nochtans uit, waarbij ook premier Mariano Rajoy steeds meer in nauwe schoentjes dreigt te raken. De oppositie eist het aftreden van de premier, maar daar wil die voorlopig niet van weten.

Dat verklaart ongetwijfeld waarom de beleggers zich weinig gelegen laten aan de politieke situatie in Portugal, waar de kansen op een overleving van de regering steeds kleiner worden. De vraag is echter of nieuwe verkiezingen het probleem zullen helpen oplossen. Zowel de Portugese als de Spaanse staatsobligaties stegen vandaag in koers. In Spanje breidt de politieke crisis zich nochtans uit, waarbij ook premier Mariano Rajoy steeds meer in nauwe schoentjes dreigt te raken. De oppositie eist het aftreden van de premier, maar daar wil die voorlopig niet van weten.