Bovendien is er het oplopend deficiet op de begroting. Portugal moet momenteel geld lenen aan 7%, een percentage dat Ierland en Griekenland er uiteindelijk toe gedwongen heeft om beroep te doen op het Europees Stabiliteitsfonds.

Spanje belandde in een crisissituatie met een relatief lage overheidsschuld, maar zag de banken in de problemen raken wanneer de vastgoedsector in de problemen raakte.

Zowel de Portugese als de Spaanse banken moeten steeds meer betalen om geld te kunnen opnemen en dat is een onhoudbare situatie. Probleem is dat de banken maar schoorvoetend hun problemen hebben toegegeven.

Zelfs B.B.V.A. en Santander, de twee meest winstgevende Spaanse banken, moesten vorige week veel hogere risicopremies betalen om geld te kunnen opnemen.

Marcello Zanardo, analist bij Sanford C. Bernstein in Londen, is van mening dat de Spaanse overheid meer geld op tafel moet gaan leggen voor de redding van de banksector.

Bovendien is er het oplopend deficiet op de begroting. Portugal moet momenteel geld lenen aan 7%, een percentage dat Ierland en Griekenland er uiteindelijk toe gedwongen heeft om beroep te doen op het Europees Stabiliteitsfonds. Spanje belandde in een crisissituatie met een relatief lage overheidsschuld, maar zag de banken in de problemen raken wanneer de vastgoedsector in de problemen raakte. Zowel de Portugese als de Spaanse banken moeten steeds meer betalen om geld te kunnen opnemen en dat is een onhoudbare situatie. Probleem is dat de banken maar schoorvoetend hun problemen hebben toegegeven. Zelfs B.B.V.A. en Santander, de twee meest winstgevende Spaanse banken, moesten vorige week veel hogere risicopremies betalen om geld te kunnen opnemen. Marcello Zanardo, analist bij Sanford C. Bernstein in Londen, is van mening dat de Spaanse overheid meer geld op tafel moet gaan leggen voor de redding van de banksector.