De Portugese president heeft echter al gewaarschuwd voor de impact op het systeem van een mogelijk omvallen van de Espirito Santo groep. Die impact zou wel eens groter kunnen zijn dan momenteel wordt aangenomen, met eventueel zelfs mogelijke vertakkingen naar het buitenland.

Verschillende bedrijven in Brazilië en Mozambique, voormalige kolonies van Portugal, dreigen eveneens in moeilijkheden te raken. Eventueel met een mogelijk faillissement tot gevolg. Bovendien moet nog blijken of de crisis ook naar andere Europese landen zal overwaaien.

De Portugese president heeft echter al gewaarschuwd voor de impact op het systeem van een mogelijk omvallen van de Espirito Santo groep. Die impact zou wel eens groter kunnen zijn dan momenteel wordt aangenomen, met eventueel zelfs mogelijke vertakkingen naar het buitenland. Verschillende bedrijven in Brazilië en Mozambique, voormalige kolonies van Portugal, dreigen eveneens in moeilijkheden te raken. Eventueel met een mogelijk faillissement tot gevolg. Bovendien moet nog blijken of de crisis ook naar andere Europese landen zal overwaaien.