Het begon allemaal in de Bulgaarse bankensector, waarna een allang sudderend probleem in de Oostenrijkse bankensector aan de oppervlakte kwam. Vervolgens kwamen in Portugal de problemen met Banco Espirito Santo aan de oppervlakte en dat was iets van het goede te veel.

Vanaf de piek is de Portugese beurs met meer dan 20% in waarde gedaald, wat betekent dat ze in een berenmarkt is beland. Sommige analisten wijzen er op dat de voorgaande stijgingsfase totaal niet op de fundamentals was gebaseerd, ze was alleen een gevolg van de Draghi-put en van niets anders. Analisten proberen ons nu te overtuigen dat Portugal maar een klein land is, maar voorzichtigheid blijft in ieder geval geboden.

Het begon allemaal in de Bulgaarse bankensector, waarna een allang sudderend probleem in de Oostenrijkse bankensector aan de oppervlakte kwam. Vervolgens kwamen in Portugal de problemen met Banco Espirito Santo aan de oppervlakte en dat was iets van het goede te veel. Vanaf de piek is de Portugese beurs met meer dan 20% in waarde gedaald, wat betekent dat ze in een berenmarkt is beland. Sommige analisten wijzen er op dat de voorgaande stijgingsfase totaal niet op de fundamentals was gebaseerd, ze was alleen een gevolg van de Draghi-put en van niets anders. Analisten proberen ons nu te overtuigen dat Portugal maar een klein land is, maar voorzichtigheid blijft in ieder geval geboden.