Op zich is de kans klein dat deze problemen zich zullen verspreiden naar andere Portugese en/of Europese banken, maar het doet wel de twijfels rijzen of de Europese schuldencrisis daadwerkelijk is opgelost. Mario Draghi heeft destijds met zijn 'whatever it takes' uitspraak eigenlijk alleen maar tijd gewonnen.

Peter Garnry, head of equity strategy bij Saxo Bank, stelde vast dat de problemen bij Espirito Santo de Europese financiële sector als een torpedo hebben geraakt. De Portugese bankproblemen bezorgen Europa weer nachtmerries, waarbij vooral de vrees is toegenomen dat een land als Portugal te vroeg onder het reddingsprogramma is uitgestapt.

Op zich is de kans klein dat deze problemen zich zullen verspreiden naar andere Portugese en/of Europese banken, maar het doet wel de twijfels rijzen of de Europese schuldencrisis daadwerkelijk is opgelost. Mario Draghi heeft destijds met zijn 'whatever it takes' uitspraak eigenlijk alleen maar tijd gewonnen. Peter Garnry, head of equity strategy bij Saxo Bank, stelde vast dat de problemen bij Espirito Santo de Europese financiële sector als een torpedo hebben geraakt. De Portugese bankproblemen bezorgen Europa weer nachtmerries, waarbij vooral de vrees is toegenomen dat een land als Portugal te vroeg onder het reddingsprogramma is uitgestapt.