De Portugese bankencrisis dreigt zich uit te breiden naar andere banken. Volgens Silva is het namelijk onvermijdelijk dat de crisis de economische groei onder druk zal zetten. De Portugese centrale bank zal daarom gedwongen worden om de groeiverwachtingen naar beneden aan te passen.

Voor dit jaar wordt nu nog gerekend op een groei met 0,90%, maar dat percentage kan in de komende maanden noodgedwongen naar beneden aangepast worden. De slagkracht van de Portugese centrale bank is bijzonder klein, want de rente staat op een historisch dieptepunt. Het rentewapen kan dus niet meer van stal gehaald worden.

De Portugese bankencrisis dreigt zich uit te breiden naar andere banken. Volgens Silva is het namelijk onvermijdelijk dat de crisis de economische groei onder druk zal zetten. De Portugese centrale bank zal daarom gedwongen worden om de groeiverwachtingen naar beneden aan te passen. Voor dit jaar wordt nu nog gerekend op een groei met 0,90%, maar dat percentage kan in de komende maanden noodgedwongen naar beneden aangepast worden. De slagkracht van de Portugese centrale bank is bijzonder klein, want de rente staat op een historisch dieptepunt. Het rentewapen kan dus niet meer van stal gehaald worden.