De Portugese banken roepen Europa op niet langer met vuur te spelen, het wordt hoog tijd dat de Europese leiders stoppen met gespierde taal te spreken.

Ze moeten hun taalgebruik matigen, zo niet dreigt er een herhaling van de Cyprus-zaak waar een deel van het geld van de bankklanten werd aangeslagen.

De Portugese bankiers waarschuwen dat de meeste klanten in hun land niet meer geloven in de garantie dat alle tegoeden tot 100.000 euro veilig zijn.

Wanneer de banken niet langer meer vertrouwd worden, is het maar een kleine stap tot een bank run en een nieuwe golf van paniek.

De Portugese banken roepen Europa op niet langer met vuur te spelen, het wordt hoog tijd dat de Europese leiders stoppen met gespierde taal te spreken. Ze moeten hun taalgebruik matigen, zo niet dreigt er een herhaling van de Cyprus-zaak waar een deel van het geld van de bankklanten werd aangeslagen. De Portugese bankiers waarschuwen dat de meeste klanten in hun land niet meer geloven in de garantie dat alle tegoeden tot 100.000 euro veilig zijn. Wanneer de banken niet langer meer vertrouwd worden, is het maar een kleine stap tot een bank run en een nieuwe golf van paniek.