Het land zal in snel tempo zijn openbare financiën in orde moeten brengen. Gebeurt dit niet, dan worden de banken met grote risico's geconfronteerd, risico's die hij zelfs aan de rand van de afgrond kunnen brengen.

De centrale bank adviseert de banken ook om in de komende jaren hun kapitaalbasis te versterken. Gezien de huidige situatie op de financiële markten is een dergelijke ingreep vooralsnog uitgesloten.

De socialistische regering heeft zware besparingsmaatregelen genomen, maar die hebben de vrees niet kunnen wegnemen dat Portugal één van de volgende Europese landen kan zijn dat in moeilijkheden kunnen komen. Het uitvoeren van de aangekondigde maatregelen blijkt namelijk niet van een leien dakje te verlopen.

Het land zal in snel tempo zijn openbare financiën in orde moeten brengen. Gebeurt dit niet, dan worden de banken met grote risico's geconfronteerd, risico's die hij zelfs aan de rand van de afgrond kunnen brengen. De centrale bank adviseert de banken ook om in de komende jaren hun kapitaalbasis te versterken. Gezien de huidige situatie op de financiële markten is een dergelijke ingreep vooralsnog uitgesloten. De socialistische regering heeft zware besparingsmaatregelen genomen, maar die hebben de vrees niet kunnen wegnemen dat Portugal één van de volgende Europese landen kan zijn dat in moeilijkheden kunnen komen. Het uitvoeren van de aangekondigde maatregelen blijkt namelijk niet van een leien dakje te verlopen.