De holding kwam in de afgelopen weken met een waterval van slecht nieuws over verschillende dochtermaatschappijen. De Espirito Santo familie is de grootste aandeelhouder van Banco Espirito Santo, met ongeveer een kwart van de aandelen in bezit.

Andere referentiehouders zijn Credit Agricole, het Braziliaanse Banco Bradesco en Portugal Telecom. De Portugese banken hadden stress tests goed doorstaan, maar nu blijkt dat er bij Espirito Santo International met basis in Luxemburg een paar ernstige boekhoudkundige fouten aan het licht zijn gekomen.

De holding kwam in de afgelopen weken met een waterval van slecht nieuws over verschillende dochtermaatschappijen. De Espirito Santo familie is de grootste aandeelhouder van Banco Espirito Santo, met ongeveer een kwart van de aandelen in bezit. Andere referentiehouders zijn Credit Agricole, het Braziliaanse Banco Bradesco en Portugal Telecom. De Portugese banken hadden stress tests goed doorstaan, maar nu blijkt dat er bij Espirito Santo International met basis in Luxemburg een paar ernstige boekhoudkundige fouten aan het licht zijn gekomen.