Luciano Jannelli, chief economist bij MIG Bank, merkt op dat het handelsdeficiet weliswaar is afgenomen en dat de export is gestegen, maar dat Portugal wat de werkloosheid betreft nog steeds een hopeloze zaak is. In de komende vier jaar zal 17% van de arbeidsbevolking zonder baan blijven.

Of met andere woorden: Portugal zit gevangen in een jarenlange crisis, het land raakt maar niet weg uit de recessie. De regering in Lissabon sluit nieuwe belastingverhogingen uit, maar Janelli denkt dat ze met de rug tegen de muur staat en uiteindelijk weinig andere keuzemogelijkheden zal hebben dan de belastingen te verhogen.

Luciano Jannelli, chief economist bij MIG Bank, merkt op dat het handelsdeficiet weliswaar is afgenomen en dat de export is gestegen, maar dat Portugal wat de werkloosheid betreft nog steeds een hopeloze zaak is. In de komende vier jaar zal 17% van de arbeidsbevolking zonder baan blijven. Of met andere woorden: Portugal zit gevangen in een jarenlange crisis, het land raakt maar niet weg uit de recessie. De regering in Lissabon sluit nieuwe belastingverhogingen uit, maar Janelli denkt dat ze met de rug tegen de muur staat en uiteindelijk weinig andere keuzemogelijkheden zal hebben dan de belastingen te verhogen.