Moody's Investors Service verlaagde inderdaad de kredietrating, waardoor het rendement op de 10-jarige staatsobligatie met 4 basispunten steeg tot 7,454%. De spread met de Duitse staatsobligaties steeg met 6 basispunten tot 433.

Valentin Marinov, senior currency strategist bij Citigroup Inc. in Londen, stelt vast dat de financiële markten er sterk aan twijfelen of Portugal in staat zal zijn om zichzelf te blijven financieren.

Daardoor zijn de kansen op een 'bailout' toegenomen. Sommige economen verwachten zelfs dat het maar een kwestie van tijd zal zijn alvorens Portugal door de knieën zal gaan.

Moody's Investors Service verlaagde inderdaad de kredietrating, waardoor het rendement op de 10-jarige staatsobligatie met 4 basispunten steeg tot 7,454%. De spread met de Duitse staatsobligaties steeg met 6 basispunten tot 433. Valentin Marinov, senior currency strategist bij Citigroup Inc. in Londen, stelt vast dat de financiële markten er sterk aan twijfelen of Portugal in staat zal zijn om zichzelf te blijven financieren. Daardoor zijn de kansen op een 'bailout' toegenomen. Sommige economen verwachten zelfs dat het maar een kwestie van tijd zal zijn alvorens Portugal door de knieën zal gaan.