Beiden denken dat de spanning op de financiële markten te snijden zal vallen totdat Portugal toegang zal krijgen tot het Europees Stabiliteitsfonds. Dat zou wel eens sneller dan verwacht kunnen gebeuren.

Daarnaast is het belangrijk dat het Europees Stabiliteitsfonds vastere vorm gaat krijgen. ECB President Jean-Claude Trichet staat bekend als een voorstander van een kwantitatieve en kwalitatieve verbetering van het fonds.

Volgens Trichet moeten de Europese regering nu hun verantwoordelijkheden gaan opnemen. Duitsland is echter niet van plan om op korte termijn ingrijpende wijzigingen aan het fonds toe te staan.

Beiden denken dat de spanning op de financiële markten te snijden zal vallen totdat Portugal toegang zal krijgen tot het Europees Stabiliteitsfonds. Dat zou wel eens sneller dan verwacht kunnen gebeuren. Daarnaast is het belangrijk dat het Europees Stabiliteitsfonds vastere vorm gaat krijgen. ECB President Jean-Claude Trichet staat bekend als een voorstander van een kwantitatieve en kwalitatieve verbetering van het fonds. Volgens Trichet moeten de Europese regering nu hun verantwoordelijkheden gaan opnemen. Duitsland is echter niet van plan om op korte termijn ingrijpende wijzigingen aan het fonds toe te staan.