Volgens Pedro Silva Pereira zouden aan de aanvraag van financiële serieuze economische gevolgen verbonden zijn. Ook ontslagnemend premier Socrates is geen voorstander om hulp aan te vragen.

Portugal zou alleszins een beslissing daaromtrent willen uitstellen tot de verkiezingen achter de rug zijn en er een nieuwe regering is geïnstalleerd. In het beste geval zou dat binnen twee maanden zijn.

De vraag is echter of het land nog zo lang op eigen kracht gaat volhouden. Het rendement op Portugese staatsobligaties is recent opgelopen tot onhoudbare niveaus.

Volgens Pedro Silva Pereira zouden aan de aanvraag van financiële serieuze economische gevolgen verbonden zijn. Ook ontslagnemend premier Socrates is geen voorstander om hulp aan te vragen. Portugal zou alleszins een beslissing daaromtrent willen uitstellen tot de verkiezingen achter de rug zijn en er een nieuwe regering is geïnstalleerd. In het beste geval zou dat binnen twee maanden zijn. De vraag is echter of het land nog zo lang op eigen kracht gaat volhouden. Het rendement op Portugese staatsobligaties is recent opgelopen tot onhoudbare niveaus.