Volgens Roubini worden de kosten voor het opkuisen van het Spaans financieel systeem onderschat. Hij ziet echter eerst Portugal aan de beurt komen, ook al is dit Zuid-Europees land voor dit jaar al gefinancierd.

De vraag is echter wat er gaat gebeuren wanneer Spanje onder handen gaat worden genomen. De beschikbare middelen volstaan waarschijnlijk niet om een reddingsplan voor Spanje rond te krijgen.

Spanje heeft volgens Roubini weliswaar een betere begrotingssituatie en minder schulden dan de andere Europese landen, maar de hoge werkloosheid en het instorten van de vastgoedsector wegen op de banksector. Vooral het laatstgenoemd feit zagen we ook in Ierland opduiken.

Volgens Roubini worden de kosten voor het opkuisen van het Spaans financieel systeem onderschat. Hij ziet echter eerst Portugal aan de beurt komen, ook al is dit Zuid-Europees land voor dit jaar al gefinancierd. De vraag is echter wat er gaat gebeuren wanneer Spanje onder handen gaat worden genomen. De beschikbare middelen volstaan waarschijnlijk niet om een reddingsplan voor Spanje rond te krijgen. Spanje heeft volgens Roubini weliswaar een betere begrotingssituatie en minder schulden dan de andere Europese landen, maar de hoge werkloosheid en het instorten van de vastgoedsector wegen op de banksector. Vooral het laatstgenoemd feit zagen we ook in Ierland opduiken.