In ruil moest het land zware besparingen doorvoeren en die zijn niet naar de zin van de socialistische oppositie. Wanneer de socialisten volgend jaar de verkiezingen winnen, kan de kat opnieuw op de koord klimmen. Portugal braaf aan de leiband van Europa blijven lopen, aldus Rosenstreich.

De socialisten zullen namelijk het reddingsplan willen onderhandelen en daar kan Europa onmogelijk mee akkoord gegaan. In een volgende fase zullen namelijk ook de andere landen die moesten gered worden nieuwe toegevingen eisen. Rosenstreich denkt dat Portugese staatsobligaties in de komende maanden met een risicopremie zullen blijven noteren.

In ruil moest het land zware besparingen doorvoeren en die zijn niet naar de zin van de socialistische oppositie. Wanneer de socialisten volgend jaar de verkiezingen winnen, kan de kat opnieuw op de koord klimmen. Portugal braaf aan de leiband van Europa blijven lopen, aldus Rosenstreich. De socialisten zullen namelijk het reddingsplan willen onderhandelen en daar kan Europa onmogelijk mee akkoord gegaan. In een volgende fase zullen namelijk ook de andere landen die moesten gered worden nieuwe toegevingen eisen. Rosenstreich denkt dat Portugese staatsobligaties in de komende maanden met een risicopremie zullen blijven noteren.