Portugal weert zich als een duivel in een wijwatervat om een volgende crisis te voorkomen, aldus de minister. Het land zal alles doen om te voorkomen dat het voor de tweede keer met het handje open om hulp zal moeten vragen. Portugal wil kost wat kost in 2015 uit het eerste reddingsprogramma stappen.

De begroting wordt door António Pires de Lima beschreven als het laatste offer dat nodig is. De aangekondigde besparingsmaatregelen zijn dan ook de laatste die doorgevoerd zullen moeten worden, daarna ziet de toekomst er beter uit. Toch zijn er heel wat economen die geloven dat Portugal binnenkort opnieuw financiële hulp nodig zal hebben.

Portugal weert zich als een duivel in een wijwatervat om een volgende crisis te voorkomen, aldus de minister. Het land zal alles doen om te voorkomen dat het voor de tweede keer met het handje open om hulp zal moeten vragen. Portugal wil kost wat kost in 2015 uit het eerste reddingsprogramma stappen. De begroting wordt door António Pires de Lima beschreven als het laatste offer dat nodig is. De aangekondigde besparingsmaatregelen zijn dan ook de laatste die doorgevoerd zullen moeten worden, daarna ziet de toekomst er beter uit. Toch zijn er heel wat economen die geloven dat Portugal binnenkort opnieuw financiële hulp nodig zal hebben.